Autourheilu ja vedonlyönti

Moottoriurheilu on suosittua.

autourheilu on loistava vedonlyöntikohde!Moottoriurheilu on yksi kaikkein vanhimmista kilpailemisen muodoista. Heti kun autot keksittiin, oli suuri määrä ihmisiä kiinnostunut myös kilpa-autoilun seuraamisesta. Samoihin aikoihin alkoi syntyä myös vedonlyöntiä siitä, kuka kuljettaja onnistuisi kilpailussa parhaiten. Vedonlyönti kilpa-autoilussa voi olla äärettömän jännittävää. Moottoriurheilussa yhdistyvät monet hevosurheilusta tutut ja kiehtovat elementit ja ne yhdistyvät alati kehittyvään teknologiaan sekä vertaansa vailla oleviin nopeuksiin. Moottoriurheilu on yksi suosituimmista urheilun muodoista, eikä syitä siihen tarvitse juurikaan arvuutella.

Mistä moottoriurheilun lajeista voi lyödä vetoa?

Vedonlyöntiä harrastetaan melkeinpä kaikissa moottoriurheilun eri muodoissa, oli kyse sitten formula ykkösistä, motocrossista, NASCAR-kisoista, rallista tai jostain muusta. Moottoriurheilusta on mahdollista lyödä vetoa melkeinpä kaikkialla, sillä käytännössä jokainen vedonlyöntisivusto netissä kuin myös muut vedonlyöntitoimistot tarjoavat mahdollisuuden myös moottoriurheilussa vedonlyöntiin. Yhdysvalloissa NASCAR on äärettömän suosittu vedonlyöntikohde, kun taas Euroopassa F1 ja myös ralli ovat huippusuosittuja. Tietenkään vedonlyönnistä puhuttaessa moottoriurheilu ei välttämättä yllä aivan samalle tasolle kuin jalkapallo tai jääkiekko, mutta siitä huolimatta autourheilusta lyö vetoa merkittävä osa vedonlyöntiä harrastavista. Meillä Suomessa moottoriurheilu on jo pitkään ollut yksi rakastetuimmista urheilun muodoista ja se näkyy myös suomalaisten vedonlyöntitottumuksissa. Suomessa kilpa-autoilusta vedon lyöminen on huomattavasti suositumpaa kuin monessa muussa maassa.

Eri vedonlyöntityypit

On olemassa useita tapoja lyödä vetoa autourheilussa. Koska kilpa-autoilu on yksilöurheilua eikä niinkään joukkueurheilua, vaikka kuljettaja tekisikin yhteistyötä tallinsa kanssa, täytyy vedonlyöntifirmojen olla varsin luovia vedonlyöntivaihtoehtojen suhteen. Hyvin tavanomainen vedonlyöntikohde on kilpailussa vedon lyöminen siitä, kumpi kahdesta kuljettajasta saavuttaa kilpailussa paremman sijoituksen. Tällainen vedonlyönti on mahdollista melkeinpä missä tahansa kilpa-ajossa. Mikäli on sijoittanut rahansa kuljettajaan, jonka ajoneuvo hajoaa jo ensimmäisillä kierroksilla, häviää silloin vetonsa välittömästi. Jos puolestaan on lyönyt vetoa toisen osapuolen voitosta, voittaa vedon silloin automaattisesti.

Vedonlyönti voittajan puolesta on moottoriurheilussa huomattavasti haastavampi tehtävä. Mikäli toisaalta onnistuu veikkaamaan kilpailun voittajan oikein, on se usein monin verroin palkitsevampaa kuin monessa muussa urheilulajissa. Koska monissa urheilujoukkueissa kisataan joukkue joukkkuetta vastaan, ei tarjolla ole yleensä erityisen suuria kertoimia voittajalle, vaikka kyseessä olisikin asetelman altavastaaja. Kilpa-autoilussa voitosta kisaa yleensä parikymmentä tai jopa yli neljäkymmentä eri kuljettajaa, joten juuri oikean voittajan veikkaaminen saattaa tuoda suuriakin voittoja vedonlyöjälle. Esimerkiksi aiemmin hyvin vähän huomiota osakseen saaneen rallikuljettajan voiton veikkaaminen oikein voi tuoda jopa satakertaiset voitot. Jopa kaikkein taidokkaimpien kuljettajien kohdalla voittamisen todennäköisyys on tavallisesti vain noin parinkymmenen prosentin luokkaa, sillä moottoriurheilussa voi sattua ja tapahtua melkein mitä tahansa. Pienikin ongelma tai virhe voi olla vastoinkäyminen, joka torppaa voittomahdollisuudet alkuunsa .

Vedonlyönnin suosio kilpa-autoilussa

Moottoriurheilu ei ole urheiluvedonlyönnin suosituin laji ja jopa raviurheilu menee yleensä sen ohi suosiossa. Toisaalta vedon lyömisen suosio moottoriurheilusta on jatkuvasti kasvanut, sillä talon etu ei siinä ole kovinkaan suuri ja mikäli pelaa panoksensa oikein, voi se johtaa merkittäviin voittoihin. Kohtuullisella voittotodennäköisyydellä varustetun altavastaajan paikallistaminen on tärkein avain menestykseen. Ainoastaan ennakkosuosikkeihin panostaminen on moottoriurheilussa yleensä tehottomampi tapa tienata rahaa vedonlyönnillä. Usein monet fanit, aivan kuten mistä tahansa urheilusta puhuttaessa, panostavat ainoastaan kaikkein todennäköisimpien voittajien tai omien suosikkikuljettajiensa puolesta. Tällöin tilanteen voi kääntää hyväkseen ja panostaa autokilpailun mustaan hevoseen ja toivoa, että se tuottaa hedelmää.

Vedonlyönti autourheilussa on jännittävää

Oli kyseessä sitten indy, F1, ralli, NASCAR, motocross tai jokin muu moottoriurheilun muoto, tekee vedonlyönti kilpailusta vieläkin jännittävämpää, mikäli se ylipäätään on mahdollista. Mikäli on asettanut panoksensa sellaisen kuljettajan voiton eteen, joka johtaa kisaa ja jolla on jäljellä vain muutamia kierroksia, voi sydän pamppailla ymmärrettävästi hiukan tavanomaista nopeammin. Moottoriurheilun arvaamattomuus tekee siitä ilman vedonlyöntiäkin todella jännittävää, mutta vedonlyönnin myötä se muuttuu todelliseksi spektaakkeliksi. Ei ole täysin ennenkuulumatonta, että viimeisten kierrosten aikana kuljettaja tekee virheen tai autolle tapahtuu jotain kerrassaan epäonnista, jolloin voitto lipuu yhtäkkiä olemattomiin ja asetelma kääntyy päälaelleen. Usein onkin niin, että yhdessä osakilpailussa huippuhyvin suoriutunut kuljettaja saattaa vaikuttaa seuraavassa osakilpailussa jopa täysin eri kuljettajalta. Usein kuljettajan menestykseen vaikuttavat monet muutkin tekijät kuin pelkkä talli tai kilparata ja kun tämän sisäistää, voi vedonlyönnissä pärjätä erityisen mainiosti.