Tommi Mäkisen rallikoulu

Tommi Mäkisen rallikoulu on tunnettu.

Tommi Mäkisen rallikoulu järjestää monenlaisia tapahtumia.Nelinkertaisen MM-rallimestari Tommi Mäkisen uran huippuvuodet ovat tietysti jo takanapäin, mutta rallimaailmaa hän ei kuitenkaan ole hylännyt – päinvastoin. Tommi Mäkinen on jo useiden vuosien ajan johtanut varsin menestyksekästä yritystä, joka valmistaa ralliautoja yhteistyössä autonvalmistaja Subarun kanssa. Yrityksellä pyyhkii mukavasti ja se on laajentanut toimintaansa vuosi toisensa jälkeen. Tätä nykyä Mäkisen yrityksessä työskentelee 12 henkilöä, mutta suunnitteilla on henkilöstön määrän kasvattaminen tämän vuoden aikana lähes kaksinkertaiseksi, sillä kysyntää ja tarvetta sille on. Yrityksen ulkomaanviennin osuus on 90% luokkaa ja aivan erityisesti Tommi Mäkinen Racingin autot herättävät kiinnostusta arabimaissa.

Tommi Mäkinen luotsaa suosittua rallikoulua

Vaikka autojen valmistus on ainakin virallisesti Tommi Mäkinen Racingin pääasiallinen liikeidea, ei sen toiminta kuitenkaan rajoitu yksinomaan tähän. Yksi mielenkiintoisimmista sivubisneksistä autonvalmistuksen ohella on rallikoulun pyörittäminen. Tommi Mäkinen Racingin rallikoulu ja sen alla nimikkeellä Tommi Mäkinen Events toimiva sivubisnes tarjoaa koulutusta rallikuljettajaksi mieliville ja muuten vaan asiasta kiinnostuneille. Rallikoulu on herättänyt suurta kiinnostusta rallinystävien keskuudessa, sillä maailmassa ei ole montaakaan rallikoulua. Myös Tommi Mäkisen maine nelinkertaisena rallin maailmanmestarina on tottakai yksi sellainen tekijä, joka lisää rallikoulun kiinnostavuutta entisestään. Rallikoulun kurssin läpäisseet saavat kurssin päätteeksi todisteeksi diplomin, jonka jakaa usein itse rallikoulun rehtori, Tommi Mäkinen.

Rallikoulussa järjestetään hyvin erilaisia elämyksiä riippuen siitä, mitä asiakas on hakemassa. Kaikille rallikoulun oppilaille tarjotaan vuorenvarmasti mahdollisuus päästä kiinni rallin ytimeen ja saada rallin parissa uskomattomia ja ikimuistoisia elämyksiä. Vaikka monet lupaavat nuoret rallikuljettajat käyvät mielellään ottamassa oppia entiseltä rallilegendalta rallikoulussa, voivat rallikouluun osallistua myös aivan tavalliset ihmiset, jotka eivät välttämättä ole koskaan aikaisemmin edes kokeilleet ralliautoilua. Koulun myötä tarjolla on mahdollisuus esimerkiksi hypätä ihkaoikean ja ammattilaisen rallikuljettajan kyytiin ja kokea vauhdin hurma kartturin penkiltä käsin. Vaihtoehtoisesti voi tottakai itsekin hypätä rattiin ja kokea, millaista on oikean nelivetoisen ralliauton kuljettaminen maastossa. Konsepti on todella mielenkiintoinen ja sisältää monia mahdollisuuksia.

Tommi Mäkisen luotsaaman rallikoulun tarjonta on herättänyt jopa niin suurta kiinnostusta, että bisnesmahdollisuuksia piisaa muuallakin maailmassa. Tälläkin hetkellä Mäkisen rallikoulu toimii myös esimerkiksi Kiinassa asti, sillä siellä avattiin oma rallikoulu jo vuonna 2013 palvelemaan kiinalaisten rallista ja moottoriurheilusta yleensäkin kiinnostuneiden kiinalaisten jatkuvaa kysyntää. Lisäksi Jyväskylässä järjestetään paitsi kursseja ralliautoilusta kiinnostuneille, myös muita erityistapahtumia ja projekteja tietyille kohderyhmille. Yritys on vetänyt esimerkiksi monille aasialaisryhmille kuten kiinalaisille ja japanilaisille aivan erityistä valmennusohjelmaa, johon kuuluu koulutusosion lisäksi myös kilpailu. Myös monet keskieurooppalaiset kuljettajat tai kuljettamisesta kiinnostuneet ovat löytäneet rallikoulun ja tulevat Suomeen oppimaan ralliautoilun saloja Mäkisen rallikoulussa. Tommi Mäkisen rallikoulussa on käynyt lukemattomia saksalaisia, tsekkiläisiä, puolalaisia, brittiläisiä, espanjalaisia, ranskalaisia ja pohjoisamerikkalaisia kuljettajia tutustumassa koulun toimintaan ja kuulemassa Mäkisen ja yrityksen muiden ammattitaitoisten rallikuljettajien vinkkejä. Koska Suomesta on tullut niin monia lahjakkaita moottoriurheilun ammattilaisia ja rallissakin suomalaiset ovat loistaneet suvereenisti, kiinnostaa Suomi luonnollisesti suuresti rallin ystäviä.

Tommi Mäkinen Events järjestää rallikilpailuja

Mikäli ei haaveile välttämättä aivan rallin terävimpään kärkeen nousemisesta, mutta mieli tekisi ajaa kerrankin kunnolla kilpaa, järjestää Tommi Mäkisen rallikoulun alla toimiva Tommi Mäkinen Events huikeita rallikilpailuja Jyväskylän Puuppolassa yrityksen toimipaikassa. Kyseessä ovat aivan uudenlaiset rallikilpailut, joissa kalustona toimii rallikilpailuihin mainiosti soveltuva Polaris RZR -auto. Vaikka ralli ei tietenkään koskaan ole täysin turvallinen laji, on tässä kilpailussa käytettävissä ajoneuvoissa turvallisuudesta pidetty huolta viimeisen päälle. Nimellä RZR-ralli tunnettu kilpailu koostuu Super Special -erikoiskokeesta, jossa kilparadalla aloittaa yhtäaikaa kaksi kuljettajaa hieman samaan tapaan kuin esimerkiksi MM-ralleista tutuissa erikoiskokeissa. Se auto, joka saavuttaa maaliviivan ensimmäisenä, on kilpailussa erikoiskokeen voittaja.

Monet ovat aivan innoissaan mahdollisuudesta osallistua RMZ-ralliin, sillä se tarjoaa huikean elämyksen, jonka myötä voi osallistua ihkaoikeaan rallikilpailuun ja testata taitojaan muita innokkaita rallikuljettajia vastaan. Rallikilpailu sijoittuu maastoon, joka on kuljettamisen kannalta todella monipuolinen ja sopivan haastavakin. Reitin varrelta löytyy niin mutkia, korkeuseroja ja hyppyjä kuin myös erilaisia pintoja aina kivisestä ja mutaisesta tasaiseen ja kumpareiseen. Monet Tommi Mäkisen rallikouluun osallistuneet rallioppilaat haluavat osallistua myös tähän RZR-rallikisaan ja todistaa itselleen, että rallikuljettaminen sujuu.